Declaracions d'Oriol Torras a ETV després de votar el dia 21 de desembre (2':56'')

(ETV) Aquest matí els veïns i veïnes d'Esplugues han exercit el seu dret a vot en els dioferents colegis electorals del municipi. Unes eleccions que, sens dubte, es preveuen de participació massiva i on hi han participat també diferents representants de la política d'Esplugues.
D'una banda, Marcos Sánchez, regidor del Partit Popular català a Esplugues, que ha votat a l'escola Isabel de Villena,  ha titllat la jornada d'"històrica" i ha recomanat que, tot i "l'anomalia de votar en un dia lectiu" cal que "la gent vagi massivament a votar per acabar amb el malsomni que ha estat el procés independentista".

D'altra banda, Eduard Sanz, portaveu del PSC a Esplugues, ha votat a la Biblioteca Pare Miquel. Sanz ha volgut destacar el fet que els ciutadans decideixin per sí mateixos "i que no ho faci ningú per ells". 

Julian Carrasco, de Canviem Esplugues, també ha depositat el seu vot en la jornada d'avui. Ell ho ha fet també a la Biblioteca Pare Miquel i ha destacat que, per sobre de tot, avui és "la festa de la democràcia". 
I a l'Escola Isidre Martí ha votat el portaveu de Ciutadans a Esplugues, Julio Roldan, qui s'ha mostrat optimista davant les enquestes favorables a la seva formació.

Pilar Diaz, l'alcaldessa d'Esplugues, també s'ha apropat fins a l'Escola Isidre Martí per depositar el seu vot. Ella ha considerat que són unes eleccions importants per tothom, també pel municipi d'Esplugues, perque es decideixen molts temes que "afecten directament en el nostre dia a dia".

Oriol Torras (minut 02:56), portaveu del grup municipal d'ERC, i que ha votat a l'escola Gras i Soler, s'ha mostrat expectant davant el que considera unes eleccions "sense cops de porra" que portaran a, sens dubte, "un resultat legítim". 
El regidor del PDeCAT, Santi Siquier, a l'Ajuntament d'Esplugues ha votat a l'Escola Isabel de Villena. Siquier demana una massiva participació per assolir el "major nivell de democràcia possible", tot i que considera que són unes eleccions amb un regust agredolç. 

Anna Tarrés, candidata de Junts per Catalunya, ha exercit el seu dret a vot també a l'Isabel de Villena, i ha destacat la il·lusió que suposa la jornada d'avui per construir un nou país.
La jornada continua i amb ella unes eleccions històriques que premonitzen una participació també exemplar i que, per fi, posaran punt i final a tants mesos d'incertesa.