Oriol Torras a ETV: "En aquestes concentracions trobem a faltar sobretot el Partit dels Socialistes perquè l'únic que es demana és estar a favor de la democràcia"

Davant el processament de Francesc Homs als tribunals per ser un dels artífexs del 9N, bona part del consistori d'Esplugues s'ha mobilitzat per protestar i defensar les llibertats democràtiques. Regidors i regidores s'han reunit a la Plaça Santa Magdalena per llegir un manifest que defensa la democràcia i la llibertat d'expressió.

L'exconseller de la presidència Francesc Homs s'enfronta a una pena de nou anys d'inhabilitació per exercir un càrrec públic i una possible multa per prevaricació i desobediència. En una data tant senyalada, algunes forces polítiques han trobat a faltar algun grup polític absent a l'acte ja que el que es defensava aquest dilluns era única i exclusivament la democràcia per posar les urnes al carrer davant la petició sobirana.

El Portaveu del Grup Municipal d'ERC a Esplugues, Oriol Torras, va declarar que a ETV que "en aquestes concentracions trobem a faltar sobretot el Partit dels Socialistes perquè l'únic que es demana és estar a favor de la democràcia".


Homs ha admès tots els fets al Tribunal Suprem però s'ha excusat dient que no hi va haver forma humana d'entendre la resolució del Constitucional.