Qui és la Carme?

Carme Porta és la candidata número 20 de la llista d'ERC a Esplugues a les eleccions municipals de 2019

Qui és la Carme?
Qui és la Carme?

Vaig néixer a Barcelona però vaig viure la infantesa a Pubilla Cases, fins als 11 anys, que vam venir a Esplugues . Sóc cap de comunicació de la Fundació Surt. Estic vinculada a l'Espluga Viva, al Pati Blau, a l'Abril Literari, a la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i comunicadores, al Grup de Periodistes Ramon Barnils, a Ca la Dona, a La Bonne, al Centre de Cultura de Dones i al PEN Català.

Sóc tècnica en imatge fílmica. He treballat a SJ1, Sant Just Televisió, Ràdio Desvern i la Vall de Verç. He participat en diferents projectes audiovisuals i cinematogràfics i productores audiovisuals. Sóc directora de la col·lecció Tinta Fèmina de l’Editorial Trabucaire. També sóc sòcia fundadora i exerceixo de periodista a IDEMTV. També he estat cap de comunicació de la fundació Mª Aurèlia Capmany.

Sóc filla d'emigrants aragonesos. Vaig militar en l'independentisme des de ben jove, a partir dels Consells Populars de Cultura Catalana i dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans. Més tard vaig militar a IPC, a l'MDT i a l'AUP des de la seva fundació i fins que vaig entrar a Esquerra Republicana l'any 1995. Els anys 1999 i 2003 vaig ser escollida diputada al Parlament. També vaig ser regidora de l'Ajuntament d'Esplugues entre els anys 2003 i 2004. Del 2006 al 2011 vaig ser Secretària de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, des d'on vam impulsar el reconeixement de les famílies monoparentals, el Pla Estratègic d'Usos i Gestió del temps, el Pla Interdepartamental LGTB i l'impuls de la Xarxa de Serveis contra la violència masclista. 

En el meu temps lliure m'agrada molt estar amb la meva filla i el meu fill, la fotografia, caminar, la muntanya, llegir i la música.