Qui és la Jenn?

Jenn Díaz és la candidata número 21 de la llista d'ERC a Esplugues a les eleccions municipals de 2019

Jenn Díaz, en un retrat recent
Jenn Díaz, en un retrat recent

Vinculada des de fa anys a la ciutat d'Esplugues, i actualment al Club Natació Esplugues, l'escriptora i i diputada Jenn Díaz tanca la llista electoral d'Esquerra Republicana a Esplugues de Llobregat per a les eleccions municipals del 26 de maig amb el número 21.

La Jenn és autora de sis llibres, els dos darrers escrits en català; premi Mercè Rodoreda 2016; col·laboradora a El Periódico, al Catorze.cat i a Jot Down. I és diputada al Parlament de Catalunya des de l'any 2017.

Li agrada molt llegir, cosir, nedar i la fotografia.

Va aparèixer en el panorama literari el 2011, amb la novel·la Belfondo, amb només 22 anys. En castellà, ha publicat El duelo y la fiesta, Mujer sin hijo i Es un decir entre 2012 i 2014. El 2015 fa el seu debut literari en català, amb Mare i filla, seguit de Vida familiar el 2016. El novembre de 2017 es fa anunciar que ocuparia el número 8 per Barcelona a les eleccions imposades pel 155 al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, i va ser escollida diputada. Ha destacat pel seu compromís republicà i feminista, i darrerament ha estat aplaudida transversalment per la seva intervenció al Parlament, fent públic que és supervivent a la violència masclista.