Qui és l'Herminia?

Herminia Villena és la candidata número 2 de la llista d'ERC a Esplugues a les eleccions municipals de 2019

Herminia Villena en una instantània al carrer de carrer de l'Avenç, l'any 2017
Herminia Villena en una instantània al carrer de carrer de l'Avenç, l'any 2017

Sóc d’esquerres, republicana i independentista perquè penso que Catalunya estaria millor com a nació independent d’Espanya. Com que tinc les meves arrels, demanaria la doble nacionalitat, però viuria a Catalunya, sense dubtar. Encara tinc el somni d’un país diferent, just, amb polítics honrats i en què càpiga tothom que sigui bo. Vaig ser pediatra del CAP de Can Vidalet fins al 2016 i sóc regidora de l'Ajuntament d'Esplugues des del 2015.

Vaig néixer a Múrcia l’any 1951. I em vaig llicenciar en Medicina a la Universitat de Múrcia el 1977, amb l’especialitat de pediatria. Allà vaig conèixer un metge català que hi feia la mili, em vaig enamorar i vaig venir a Catalunya el setembre de 1980. Visc a Esplugues des de 1990 al costat mateix d’on he treballat sempre. He sigut responsable de la direcció del meu equip durant dos anys, des de 1993 a 1995. Del 1999 al 2009, responsable de formació del meu equip i des d’aquesta data fins a principis de 2015 responsable de l’organització de la formació dels equips de pediatria de la SAP Baix Llobregat Centre. He col·laborat amb la web Salut infantil i medi ambient de la Fundació Roger Torné

Sóc filla d'un militar franquista i d'una filla de republicà, vaig ser educada en un ambient de dretes a Cartagena i Múrcia. Les amistats van capgirar les meves idees. Després vaig conèixer el meu home i vaig venir a Catalunya, on fa 38 anys que hi soc. Em sento catalana d'adopció, però també em sento espanyola. Soc d'esquerres i republicana. Allò de l'independència, m'ha vingut recentment, quan van rebutjar l'Estatut votat pels catalans.

El meu pas per l'Ajuntament d'Esplugues és la meva primera experiència política. Políticament he sigut sempre molt inquieta, però soc independent (no milito a cap partit) perquè no vull lligams. De totes maneres, el meu compromís amb ERC és ben fort i m'hi trobo molt bé. Dins el món associatiu estic també lligada a Gent de Cubells, i sóc sòcia d'Aldees Infantils, d'Intermon Oxfam i d'UNRWA.

M'agrada molt llegir, passejar, les sèries policíaques com a evasió, com més "blanques i tontorrones" millor. I m'encanta viatjar, tot i que ara tinc poc temps per fer-ho. Em sento feliç amb les coses que m’ha donat la vida: la família, la feina que he tingut, la ciutat on visc i la nació que em va acollir. 

Podeu llegir AQUÍ l'entrevista que em va fer Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet titulada "Amb veu de dona".