L'INDEMÀ

Programa electoral d’Esquerra Republicana d’Esplugues per a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019

D'esquerra dreta, Joan Carles Sillero, Herminia Villena, Marta Alarcón, Oriol Torras, Roger Martínez i Isabel Almató.
D'esquerra dreta, Joan Carles Sillero, Herminia Villena, Marta Alarcón, Oriol Torras, Roger Martínez i Isabel Almató.

Podeu descarregar-vos el programa electoral en PDF AQUÍ.
 

Presentació a càrrec d’Oriol Torras

Teniu a les mans el fruit del treball col·lectiu de molt temps i de moltes persones. La gent d’Esquerra Republicana d’Esplugues, com sempre, ens agafem amb molta seriositat i rigor la democràcia i la participació interna i, per això, també la tasca d’imaginar i posar per escrit com volem l’Esplugues del futur és una feina col·lectiva que no es fa en un sol dia i no la fa una sola persona. Es tracta d’una feina que s’ha de fer sense presses perquè surti bé i per això no l’hem pogut tenir a les mans fins uns dies abans de les eleccions. Però ho preferim així: és una cocció a foc lent, com un sofregit empordanès dels que tant ens agraden.

De fet, des de l’indemà de les eleccions municipals del 2015 ja ens vam posar a la feina. I contínuament, en debats i reunions, hem anat articulant un discurs coral, una visió conjunta, un projecte consensuat, que ha anat donant forma a la nostra visió de futur. I, sobretot, idees. Les idees no surten de cop. A vegades surten treballant. Però a vegades surten passejant pel carrer, a la barra d’un bar, de vacances visitant ciutats estrangeres, estudiant, anant en metro o llegint premsa i llibres. Cada vegada que ha anat sorgint una idea, l’hem caçat al vol i l’hem posat per escrit. I de mica en mica hem anat fent la nostra particular pluja d’idees. Algunes d’aquestes idees eren tan estrambòtiques que no les hem arribat a posar al programa. D’altres, però, les hem anat madurant i després de passar-les pel cervell col·lectiu de la nostra organització, han acabat en aquest document, com a primer pas perquè un dia es facin realitat.

I tot plegat va acabar de convergir en un ‘stage’ de pretemporada que vam anar a fer a Castelldefels. Durant un cap de setmana, els republicans ens vam tancar en un hotel prop de la platja i vam posar en comú totes aquestes idees per anar-les articulant en un document consensuat. Això va ser la primera quinzena del passat mes de gener, ara farà 5 mesos. I després d’aquesta trobada maratoniana, un petit grup de treball ha anat acabant de donar forma al programa que teniu a les mans.

Ara ens tocarà als regidors i regidores que sortirem elegits a les eleccions la tasca ingent de convertir aquest document en realitats palpables per a la ciutadania d’Esplugues. Estic convençut que, si els veïns i veïnes d’Esplugues ens donen la força necessària, aquest programa serà una guia de treball excel·lent que ens ajudarà a fer la nostra feina durant el mandat que ben aviat començarem. Gràcies, per tant, a totes i cadascuna de les persones que hi heu col·laborat, cadascú amb el seu gra de sorra. El futur de la nostra ciutat ja no és una utopia, sinó que el podeu llegir en aquest document. Perquè jo n’estic convençut: Esplugues és republicana.

I una última cosa. Aquest programa és fruit del treball col·lectiu i s’ha fet amb molta il·lusió i ganes. Però és un treball fet també des del voluntariat, en el temps lliure. És possible que algun lector atent hi trobi mancances en algun punt. Cal tenir clar que un programa electoral és un conjunt de propostes, però en cap cas és un text legislatiu que hagi de ser necessàriament exhaustiu, malgrat ho haguem intentat. De manera que cap mancança en queda exclosa, i en cap cas res que no hi sigui inclòs queda vetat. Si és el cas, si llegint aquest programa hi trobeu a faltar alguna cosa, us convidem a posar-vos en contacte amb nosaltres per tal de fer-nos-ho saber i, així, ajudar-nos a millorar de cara al futur.

Visca Esplugues i visca Catalunya!

Oriol Torras, candidat d’ERC a l'alcaldia d’Esplugues. Maig de 2019


 

Presentació a càrrec de Josep M. Porta

El futur és a les vostres mans.

Aquest programa condensa les propostes i l'esperit republicà amb què volem impulsar Esplugues.

Esplugues és republicana, la millor prova d’això va ser la manifestació espontània i festiva que va aplegar a gent de diferents sensibilitats a davant de l’ajuntament el dia 2 de maig de 2014 després de l’anunci de l’abdicació de l’anterior monarca.

Els valors republcans no consisteixen merament en l’absència d’un rei a les institucions. Són un sistema de valors de progrés, benestar i cohesió social que es tradueixen en una sèrie de drets i llibertats compartits.

La nostra voluntat ha sigut impregnar d’aquest valors la institució més propera a la ciutadania, l’ajuntament.

En els darrers quatre anys l’Oriol Torras i l’Herminia Villena han tingut la responsabilitat de ser la veu de la gent d’Esquerra Republicana a Esplugues, impulsar les mesures i els acords per fer d’aquesta ciutat un lloc més amable amb les persones, com per exemple amb la peatonalització de places i carrers per al gaudi comú. En aquests 4 anys també hem conegut la prepotencia dels que ja fa massa que governen, fins i tot actuant amb indiferència davant de la repressió contra els seus veïns.

En aquesta convocatòria electoral renovem la confiança en l’Oriol i l’Herminia amb una candidatura que vol representar aquests valors, amb homes i dones de totes les edats, amb una àmplia representació de persones de diferents barris i entitats de la ciutat. Amb el suport de l’equip de la gent republicana d’Esplugues, un equip preparat, motivat i cohesionat que ha crescut aquests darrers anys en militants i col·laboradors, permetent la constitució d'una secció de barri a Can Vidalet.

A partir del 26 de maig estem preparats per seguir treballant al servei del poble amb proximitat, transparència i honestedat.

Salut i República!

Josep Maria Porta, President de la Secció Local d’ERC d’Esplugues. Maig de 2019