La columna de El Pont

Nova parada Ernest Lluch

Inauguració de la nova estació Ernest Lluch amb  el President de la Generalitat, Pere Aragonès.
Inauguració de la nova estació Ernest Lluch amb el President de la Generalitat, Pere Aragonès.

Durant la segona quinzena de juliol va aparèixer una notícia que, potser perquè era enmig dels incendis d’estiu, va passar desapercebuda, però que a partir d’aquest setembre tindrà una gran transcendència per a moltíssims espluguins i espluguines. 

El passat dia de Sant Jaume, el Govern de la Generalitat va posar en funcionament la nova estació de metro d’Ernest Lluch. Amb una una inversió de 17,8 M€, es tracta d’una obra llargament esperada per a tota la gent d’Esplugues que es desplaça habitualment a Barcelona en tramvia, perquè a partir d’ara, per fer el transbord amb la L5, ja no caldrà fer la desagradable caminada (tant si plou com si fa sol) entre Can Rigal i la plaça del Pilar de l’Hospitalet per davant de l’hospital de la Creu Roja. Ara, una parada més enllà, el transbord serà directe, en un mateix lloc, tal com ja passava fins ara amb la L3 a Maria Cristina. 

La nova infraestructura estalvia temps, diners i incomoditats a milers de treballadors i estudiants d’Esplugues i apropa una mica més la xarxa de transports metropolitana als ciutadans del nostre municipi.

Però més enllà de la caminada, el més important de tot plegat és que, facilitant el transbord, l’entrada en servei de la nova estació de metro d’Ernest Lluch referma l’aposta del Govern per a promoure un territori més connectat i una mobilitat més sostenible. Molta més gent podrà optar a partir d’ara pel transport públic i deixar el vehicle privat quiet. Es calcula que per la nova parada hi passaran 15.000 viatgers al dia, dels quals un 15% faran intercanvi amb el tramvia. I suposarà un estalvi d’emissions de 673 tones de CO2 l’any. 

La nova connexió la podrà utilitzar fins i tot la nostra alcaldessa, Pilar Díaz, que fins ara per anar d’Esplugues a la Diputació de Barcelona (d’on també és diputada) utilitzava un cotxe oficial de la flota de l’Ajuntament. Ja no caldrà, Pilar. Tu també pots ser a partir d’ara una d’aquestes 15.000 persones que contribuiran a pacificar el trànsit de l’àrea metropolitana i a tenir una ciutat més respirable.