La columna de El Pont

Ara és l’hora de la Fraternitat

Ara és l’hora de la Fraternitat
Ara és l’hora de la Fraternitat

La pandèmia de la Covid-19, més enllà de les conseqüències sanitàries i les defuncions, ha creat una situació completament excepcional en el teixit econòmic i social d’Esplugues. Poca broma: tenim, de cop i volta, milers de persones afectades pels anomenats ERTO i aturades, milers d’autònoms sense ingressos i ha crescut exponencialment la demanda del banc d’aliments; per entendre’ns, centenars de veïns i veïnes nostres que no tenen un plat calent a taula. Estem parlant clarament d’una emergència social. I, és clar, una situació com aquesta demana respostes excepcionals. 

Davant d’això, Esquerra Republicana hem estès la mà al govern municipal, i ens hem implicat activament en la concepció, redacció i aprovació del pla de recuperació econòmica, que suposa una injecció de recursos públics sense precedents.

Valorem positivament el resultat de tota aquesta feina, a la qual hem contribuït amb 41 propostes pròpies que hem fet públiques. Tenim un bon pla, que marca prioritats clarament, que inclou mesures concretes, correctament dotades pressupostàriament i, a més, és fruit del consens entre partits, sindicats i patronal. 

L’aplicació de les mesures que inclou, però, significa també la redistribució de moltes partides pressupostàries. L'emergència social i la incertesa son majúscules i els recursos no són il·limitats.  Això farà que algunes inversions que ja estaven previstes, o algunes subvencions habituals de l’Ajuntament, caiguin o s’hagin de reduir dràsticament. I això pot crear incomoditats a certs sectors. 

Apel·lem a la solidaritat i a la fraternitat. Avui és necessari que deixem de banda els interessos particulars i les discrepàncies polítiques, capgirem l’ordre de prioritats, i ens posem a remar tots alhora, Ajuntament i societat civil organitzada, amb l’objectiu de fer que aquesta crisi no deixi víctimes pel camí. Si som capaços de sortir-ne tots junts, voldrà dir que hem fet bé la nostra feina. I en acabat ho podrem celebrar com cal.

Estem convençuts que, amb la responsabilitat i la paciència de tothom, ens en sortirem!