La columna de El Pont

L’Ajuntament castiga Can Vidalet

Infografia de la ZBE (FONT: CCMA)
Infografia de la ZBE (FONT: CCMA)

Si teniu el cotxe vell i sou veïns de Can Vidalet, no esteu de sort: a partir del 2 de gener ja no podreu circular pel vostre barri. Si hi teniu pàrquing, només podreu treure’l durant la nit. I si no en teniu, haureu d’aparcar lluny i arribar a casa a peu. No és broma, us poden clavar entre 100 i 500 € de multa!

Així ho va aprovar l’Ajuntament el passat 16 d’octubre amb els entusiàstics vots del PSC, C’s i els Comuns. La mesura, la implementació de la qual ens costarà 150.000 €, preveu que, de dilluns a divendres entre les 7 i les 20 h, per Can Vidalet només hi podran circular vehicles que tinguin l’anomenat “distintiu ambiental”. I si el vostre cotxe és vell, ja no us servirà per moure-us pel barri. No podreu portar els nens a l’escola, no podreu carregar la compra del súper, no podreu acompanyar els avis a l’ambulatori... i si necessiteu el cotxe per anar a treballar fora del barri, tampoc podreu. I és clar, evidentment, ningú us el voldrà comprar.

Però, atenció, això només passa si sou veïns de Can Vidalet. Els veïns de Finestrelles, la Plana, el Centre, la Miranda o la Mallola podran seguir arribant tranquil·lament a casa, acompanyar nens i avis, dur la compra o anar a treballar tranquil·lament amb el cotxe vell. I tot això ens ho volen fer passar per una mesura molt d’esquerres i molt ecològica. Bou per bèstia grossa.

Qui no vol respirar un aire més pur? Qui no vol comprar-se un cotxe més ecològic? El problema, però, és que no es canvia de cotxe qui vol, sinó qui pot. Els mateixos a qui costa arribar a final de mes, els qui tenen problemes per pagar el dentista, els qui no poden portar els fills de colònies, a més, aquests mateixos, com si no en tinguessin prou, ara o canvien de cotxe o a pagar multes s’ha dit.

És indignant, sí. Es tracta d’una mesura excloent i discutiblement ecològica, que afavoreix clarament el consum i la indústria de l’automòbil. I a més, crea inseguretat jurídica: si ara et canvies el cotxe, qui t’assegura que d’aquí a pocs anys no et tornarà a passar?

 

Llegeix la notícia sencera a la web d'ERC Esplugues

Preguntes freqüents sobre la ZBE

Oriol Torras a ETV: "no estem en contra de la ZBE"