Nou ostatges i vuit exiliats

En el moment d’escriure aquestes línies, l’Estat espanyol continua tenint 9 ostatges polítics retinguts i privats de llibertat. Fins fa poc els tenia a 500 quilòmetres de casa, ara des de fa poc en presons catalanes. Concretament són l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez; el president d’Òmnium, Jordi Cuixart; el president del partit al qual represento, Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; el conseller d’Interior que de la mà del Major Trapero va desarticular la trama de l’atemptat terrorista més sagnant que ha patit Barcelona els últims 20 anys, Joaquim Forn; la 14a presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; l’exconseller d’Afers Exteriors Raül Romeva; l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; l’exconseller de Territori, Josep Rull; i l’exconseller de Presidència, exportaveu del Govern i candidat parlamentari a la presideǹcia de la Generalitat durant l’actual legislatura, Jordi Turull.


Estic escrivint aquest article a dia 24 de juliol, però la revista que teniu a les mans s’ha distribuït a principis de setembre. Desconec si durant les 5 o 6 setmanes que separen el moment d’escriure l’article del moment que l’esteu llegint s’haurà produït algun canvi en aquesta situació de flagrant injustícia. Tant de bo m’equivoqui, però alguna cosa em diu que tot continuarà igual o pitjor.

 

És important posar de manifest que la presó preventiva és una mesura de totes totes abusiva en aquest cas (venjativa, afegiria) i que el costum d’empresonar opositors polítics és una pràctica totalment abolida en països del que coneixem com a món civilitzat i lliure. Els funcionaris de la justícia treballen per garantir l’estat de dret a tot Europa però sembla evident que a Espanya no estan complint la seva obligació constitucional. Hem d’exigir que facin d’una vegada la seva feina, com ha succeït a la resta de països on la causa és oberta, ja que aquestes 9 persones i les 8 que són a l’exili (entre les quals hi ha el nostre veí Adrià Carrasco), estan acusades de delictes molt greus, que d’entrada és evident que no han comès, però més important encara, de moment ningú ha estat capaç de demostrar.


Mentre això no passi, no hi haurà normalitat política al nostre país. Volem tothom a casa.