Discursos

Un conte de la vora del foc...

Una vegada hi havia una família.

Aquesta família estava composta d’un pare, una mare i dos fills. El pare treballava i la mare no. Per tant, qui portava els diners a casa era el pare.


Doncs bé, com que la mare no treballava, rebia uns diners del pare, cada mes. No eren gaire diners, però amb aquests diners la mare s’havia d’espavilar. Amb aquests diners la mare pagava l’educació del fills, els extraescolars, les medicines, la roba, el menjar i tota la intendència de la casa on vivien. En canvi, el pare es guardava la part del sou que no li donava a la mare, per a les seves despeses. La mare intentava que aquests diners arribéssin per tot, però ho tenia difícil. Perquè no en tenia prou per tot. I quan li demanava més diners al pare, aquest li deia que no, i que ella no gestionava prou bé. Que si gestionés més bé els diners, li arribarien per tot. Altres vegades li deia que els fills potser no necessitaven extraescolars, que eren uns diners que es podies estalviar i que si deixés de pagar extraescolars, els diners li arribarien per a tot. Però la mare pensava que no, que els extraescolars també eren molt importants per a l’educació dels fills.

De manera que, com que els diners no li arribaven per tot, i el pare no li’n donava més, va començar a endeutar-se a les botigues del barri. Els botiguers li apuntaven la compra i la mare ho anava pagant com podia quan aconseguia fer un raconet. Però els deutes amb les botigues van anar creixent i creixent i la mare no aconseguia mai fer net. Finalment, un dia, els botiguers del barri es van enfadar perquè el deute de la senyora començava a ser molest. De manera que els botiguers es van començar a queixar en veu alta que no cobraven.

Doncs bé, en assabentar-se el pare que la seva dona devia tants diners, sabeu què va fer? Vosaltres què haguéssiu fet en el lloc del pare? Anar a les botigues i pagar, no? Doncs no: va el pare i presenta una moció a l’Ajuntament d’Esplugues “
instant la dona a fer efectius de manera prioritària els pagaments pendents”.