La columna de El Pont

La gran oportunitat

Arriba l’agost i Esplugues es para. Durant els propers dies, qui més qui menys tindrà l’oportunitat d'escampar una mica la boira. Hi ha qui anirà al poble a visitar familiars i vells amics; hi ha qui aprofitarà per fer caminades, rutes, acampades o trajectes turístics més a prop o més lluny; els més afortunats potser faran un viatget; la majoria, anirem a alguna platja i alguns pocs a fer muntanya; i hi ha qui no es mourà de casa, però gaudirà d'uns dies més tranquils, sense horaris estrictes i migdiades llargues. Desitjo a tothom un descans ben profitós i segur que merescut.


A la tornada, estem citats a prendre la decisió col·lectiva més important que hem hagut de prendre en dècades. Després de la negació contínua per part de l’Estat del nostre dret irrenunciable a decidir el nostre futur, finalment tindrem la gran oportunitat de pronunciar-nos sobre quina volem que sigui la nostra relació com a poble amb la resta de pobles del món. És una oportunitat que no ha tingut cap generació precedent i serà la primera vegada en la història que ho podrem decidir lliurement, en pau i democràcia, i per la via de les urnes, que és com decideixen les coses els pobles civilitzats.


Tenim dos mesos mal comptats, doncs, fins al 27 de setembre, perquè cadascú de nosaltres hi reflexioni. El nostre futur i el dels nostres fills i néts és a les nostres mans. Perquè el 27S, una setmana després de la nostra Festa Major, si així ho decidim, podrem ser lliures i començar a construir un nou i millor país.