La columna de El Pont

Il·lusió renovada

Oriol Torras i Herminia Villena, després del ple municipal de 13 de juny de 2015
Oriol Torras i Herminia Villena, després del ple municipal de 13 de juny de 2015

Comencem legislatura i la gent d’ERC ho fem amb cares noves i il·lusió renovada, malgrat ser el més antic dels actuals grups d’aquest Ajuntament. La nostra presència al consistori data del maig de 1931 i durant aquests 84 anys hem tingut 20 edils, 2 alcaldes (Martí Figueras i Rafael Sebastià), i també la primera dona regidora (Esperança Martí). L’Herminia Villena i jo mateix serem una anella més d’aquesta cadena de dignitat que s’allarga en el temps, que ve de molt lluny i que va més lluny encara; i intentarem estar a l’alçada i ser-ne dignes.


Aquesta legislatura, però, ve marcada per un pacte de govern entre CiU i PSC, l’anomenada sociovergència. Ens agradaria equivocar-nos, però d’entrada és un pacte que no ens genera confiança, perquè creiem que pot allunyar la política de la ciutadania. I ens dol que hagi estat precisament Convergència, amb qui tenim uns lligams polítics sòlids i evidents, i un necessari camí conjunt per recórrer cap a un país lliure i independent, qui hagi brindat aquesta possibilitat al PSC (que el 2019 portarà 40 anys governant Esplugues!). Per part nostra, però, tindrem la mà estesa en tot moment per intentar que el diàleg, la participació, la negociació i la deliberació siguin possibles. Perquè és l’única manera que entenem que és possible la política. I desitgem que aquesta majoria absoluta no serveixi per governar d’esquenes al poble, sinó per enfortir una institució que és la casa comuna de tots.


Nosaltres farem un treball honest d’oposició política i esperem que al final d’aquest mandat serem dignes de la confiança que 2027 espluguins i espluguines han dipositat en nosaltres. Treballarem per una ciutat més sostenible, més cohesionada, més emprenedora i més republicana. I la nostra prioritat serà acabar amb les situacions de desigualtat i necessitats bàsiques que encara hi ha a Esplugues.

Article publicat a El Pont, al número de juliol de 2015