Oriol Torras

Tinc 40 anys, sóc veí de la Plana, professor de català per a adults i portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat. Vaig estudiar Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona i a la Università degli Studi dell’Aquila, a Itàlia. Des de 2007 treballo al Consorci per a la Normalització Lingüística, on actualment hi exerceixo de docent.

Vinculat des de ben jovenet al món de l’escoltisme i al món de la música, he format part de diverses formacions musicals al llarg de la vida, tant de música clàssica com de música moderna, com ara l’Escolania i la Capella de Música de Montserrat, la Schola Cantorum S.Sisto, el grup de rock Orquestra Alternativa, amb el qual val enregistrar dos discs, i la coral Escriny de Santpedor, de la qual vaig ser director durant un breu període. Sóc soci excantaire de l’Orfeó Català i dels Amics de la Música de Santa Magdalena. Durant 14 anys, vaig ser col·laborador del diari Regió7, on habitualment publicava crítiques i cròniques musicals. Actualment, sóc col·laborador de la secció d’opinió d’El Llobregat Digital i, malgrat que el temps no m'ho permet gaire, les meves grans aficions continuen sent la música, caminar i fer excursions per la muntanya, i aprendre idiomes.

Políticament em declaro independentista, socialdemòcrata, laicista i republicà. Sóc simpatitzant d’ERC des de 1992, tot i que no vaig militar-hi formalment fins l’any 2005. El 2007 vaig ser elegit secretari local de comunicació a la meva Manresa natal i dos anys més tard, alliberat comarcal del Bages. El 2012 vaig formar part de la llista electoral al Parlament de Catalunya i l’any següent vaig ser elegit president de la Comissió Sectorial de Política Lingüística, un càrrec que mantinc fins a l’actualitat; com a conseqüència, també sóc Conseller Nacional del partit. El mateix any 2013, vaig ser escollit Secretari d'Imatge i Comunicació de la Secció Local d'Esplugues de Llobregat. A les eleccions municipals de maig de 2015 em vaig presentar com a cap de llista a Esplugues i vaig ser escollit regidor i portaveu a l'Ajuntament amb un 10,23% del sufragi. Juntament amb l'Herminia Villena, som ara els regidors dinovè i vintè que ERC ha tingut a Esplugues des de 1931. 

El meu correu electrònic és: orioltorras@esplugues.cat