Oriol Torras

Tinc 41 anys, visc al barri Centre d'Esplugues, treballo de professor de català per a adults al CNL de Cornellà i faig de portaveu del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat. Vaig estudiar Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona i a la Università degli Studi dell’Aquila, a Itàlia. Des de 2007 treballo al Consorci per a la Normalització Lingüística, on actualment exerceixo de docent.

Vinculat des de ben jove al món de l’escoltisme i al món de la música, he format part de diverses formacions musicals al llarg de la vida, tant de música clàssica com de música moderna. Sóc soci de l’Orfeó Català i dels Amics de la Música de Santa Magdalena. Durant 14 anys vaig ser col·laborador del diari Regió7, on habitualment publicava crítiques i cròniques musicals. Actualment, i malgrat que el temps no m'ho permet gaire, les meves grans aficions continuen sent la música, caminar i fer excursions per la muntanya, i aprendre idiomes.

Políticament em defineixo socialdemòcrata, laicista i republicà. I crec que la independència de Catalunya serà la millor eina per aconseguir aquests objectius polítics. Sóc simpatitzant d’ERC des de 1992, tot i que no vaig militar-hi formalment fins l’any 2005. El 2007 vaig ser elegit secretari local de comunicació a la meva Manresa natal i dos anys més tard, alliberat comarcal del Bages. El 2012 vaig formar part de la llista electoral al Parlament de Catalunya i l’any següent vaig ser elegit president de la Comissió Sectorial de Política Lingüística, un càrrec que mantinc fins a l’actualitat; com a conseqüència d'això també sóc Conseller Nacional del partit. El mateix any 2013, vaig ser escollit Secretari d'Imatge i Comunicació de la Secció Local d'Esplugues de Llobregat. A les eleccions municipals de maig de 2015 em vaig presentar com a cap de llista a Esplugues i vaig ser escollit regidor i portaveu a l'Ajuntament amb un 10,23% del sufragi. Juntament amb l'Herminia Villena, tenim l'honor de ser ara els regidors dinovè i vintè que ERC ha tingut a Esplugues des de 1931. 

El 27 d'abril de 2018 vaig ser elegit de nou com a candidat a les properes eleccions municipals, que tindran lloc la primavera de 2019.

El meu correu electrònic és: orioltorras@esplugues.cat