La columna de El Pont

Groc

Aquests últims dies, i no n’hi ha per menys, hem vist alguns dirigents socialistes visiblement nerviosos per la situació creada al país arran de la repressió. I sembla també que amb ganes de trobar-hi solucions. Alguns amb més ganes que encert, també t’ho diré. Alguns altres fa molts mesos que ho estem, de nerviosos. Benvinguts al club. Sempre ho hem dit: la solució serà política o no serà.


La gota que ha fet vessar el got? La Guàrdia Civil desplegada pels carrers d’Esplugues, buscant un veí, amic, saludat, familiar, company, membre del CDR, encausat per terrorisme. Fins aquí ha arribat el deliri repressiu. Així de greu és la situació. Però tant de bo tanta bogeria serveixi per fer obrir els ulls a tothom. Especialment si ens posem nerviosos.


Voldria enviar un missatge molt clar a totes les persones de bona fe des d’aquesta columna: els poders de l’Estat i els mitjans de comunicació ens han mentit. I com més tardem a acceptar-ho i a condemnar-ho públicament, més temps ens costarà trobar-hi solucions. Ho voleu arreglar? Denunciem-ho! Voleu desescalar el conflicte? Diguem ben fort la veritat.


Comencem tots plegats a parlar clar: no hi va haver cap rebel·lió. No hi va haver cap violència. S’han perseguit persones per pensar i opinar. I s’han posat a la presó persones innocents sense judici.


I aquesta és la veritat. I tots ho sabem. I els qui ho saben i no ho diuen, s’hi han d’atrevir d’una vegada. Els independentistes ens sentim molt sols denunciant tanta mentida. I no cal ser independentista per defensar la veritat. I menys si, com sembla, hi ha qui pretén trobar solucions i desescalar el conflicte. El primer que cal fer és assenyalar clarament el problema, amb humilitat però amb determinació, i posar-se a treballar per desemmascarar la mentida. Us esperem amb els braços oberts.


Tots els qui hi voleu trobar solucions, us animo a posar-vos un llaç groc a la solapa, immediatament. No espereu a demà. Perquè el llaç groc no és independentista. A veure si d’una vegada per totes entenem que això no va d’independència, sinó de democràcia i llibertat. I si no ens unim tots junts per denunciar-ho, guanyaran ells.