CLAUSTRA (reflexions personals)

El Suprem espanyol manté Oriol Junqueras empresonat

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, continuarà empresonat a Estremera. Ho ha decidit avui el Tribunal Suprem espanyol, que ha desestimat per unanimitat el recurs de la defensa. Un avís per aquells qui creieu que el tema no va amb vosaltres: això no ho estan fent a a una persona, ni a un polític, ni a un partit, ni a un govern; t'ho estan fent a tu, siguis o no independentista. Es tracta d'un càstig col·lectiu propiciat amb l'únic objectiu d'escarmentar aquells qui hem tingut l'absurda gosadia d'exercir la llibertat política. Quedem, doncs, advertits!
 

Són infinitament ingenus els qui creuen que el conflicte polític s'anirà reduint amb el temps i una canya. I són uns cínics els qui intenten fer-ho creure des de la pretesa equidistància, però alhora donant suport a l'acció repressiva. Em refereixo a aquells que diuen que no estan d'acord amb la mesura, però que acaten la decisió. La humiliació, la ignomínia i la vexació col·lectives tindran conseqüències nefastes per a ells mateixos. Perquè al poble català li sobra coratge, memòria i capacitat de resistència.


Han portat la seva venjança tan enllà, està tan passada de voltes la seva torrentada d'odi, que l'únic que estan fent és apropar-nos irremeiablement a la victòria final. Envio des d'aquí una abraçada enorme i plena d'esperança a la Neus, al Lluc i a la Joana. El seu dolor és el nostre.

Aquí podeu consultar la interlocutòria.