La columna de El Pont

Regreso al futuro

Aquest article que esteu llegint en ple mes de setembre, als portaveus dels grups municipals ens el van encarregar durant el passat mes de juliol. Suposo que això es deu a les vacances d’agost dels professionals que fan aquesta revista. Res a dir. Les vacances de tots els treballadors són un dret legítim.


Però, és clar, tanta anticipació per nosaltres és un problema. Perquè resulta que al voltant del passat dia 20 de juliol, que per mi és avui, un servidor va haver d’escriure aquest article d’opinió perquè fos llegit com a molt aviat 50 dies després, és a dir, avui per vosaltres. I, suposo que us feu el càrrec que, si l’objectiu és que escrivim alguna cosa interessant, es fa molt i molt difícil, perquè segur que entre el meu avui i el vostre han passat moltes coses rellevants que jo, ara mateix, no tinc ni idea de quines seran; i que vosaltres sí que ja les sabeu.


A ningú se li escapa que estem vivint un moment polític apassionant, però a la vegada molt difícil. En un moment com l’actual, cada dia els esdeveniments són més galopants i cada dia hi ha informació més explosiva. Davant els esdeveniments actuals, comprendrà tothom que no podem pensar i escriure un article al juliol perquè es publiqui, precisament, aquest determinant setembre de 2017, durant el qual hi ha convocada una nova manifestació multitudinària i durant el qual es convocarà formalment ni més ni menys que un referèndum per la independència de Catalunya. Quasi res!


De manera que des d’aquesta columna, i des del vostre passat, us envio una abraçada plena d’esperança cap al futur. Des d’ERC confiem que l’Ajuntament no posarà impediments per posar les urnes el dia 1 d’octubre. Exercir el dret a votar en democràcia no és mai il·legal. Animem tothom a participar-hi i demanem el vot pel sí, perquè Catalunya esdevingui un Estat independent en forma de República.


Per cert, i si no ens veiem abans, bona Festa Major!


NOTA DE SETEMBRE DE 2017:
El 17 d'agost de 2017 es va produir un atropellament massiu deliberat a la Rambla de Barcelona, fent servir la tècnica de vehicle-ariet. En l'atemptat van morir 15 persones -13 d'elles al mateix moment de l'incident, a més d'una altra apunyalada a mans del perpetrador durant la seva fugida i una altra en un hospital, dies després de l'atac- i més de 100 van resultar ferides de diversa consideració. Hores després fou reivindicat per Estat Islàmic.