• vot
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Encetem un tsunami democràtic que comença al maig i finalitza al setembre

  Article de Llobregat Digital: http://www.llobregatdigital.cat/opinio/7551/encetem-un-tsunami-democratic-que-comenca-al-maig-i-finalitza-al-setembre Deixem enrere la Setmana Santa i la Pasqua. Durant aquests darrers dies, qui més qui menys ha tingut l'oportunitat d'escampar una mica la boira. Hi ha qui ha anat al poble a visitar familiars i vells amics. Hi ha qui ha aprofitat per fer caminades, rutes ciclistes, acampades o petits trajectes turístics més a prop o més lluny. Els més afortunats, els qui tenien més dies o més possibilitats, potser han agafat un vol de baix cost i s'han apropat a alguna ciutat europea.

 • Política lingüística

  Caloret faller

  Probablement, ja no queda ningú dins l’espai comunicatiu català que no hagi vist [i escoltat] les escandaloses imatges de l’alcaldessa de València donant la benvinguda a les falles d’aquest any. I si no aquest, hauran vist el muntatge musical que molt enginyosament va construir l’ínclit Ivan Lagarto a ritme de merengue, i que a Youtube ja s’apropa al milió i mig de visualitzacions. Tot un hit. Hi ha tres lectures a fer, però, sobre tan desafortunades imatges. La primera, la més plana i directa, la de la conyeta fàcil, la caricatura grotesca d’una política en actiu mostrant impúdicament la seva ignorància, pot arribar a semblar divertida o fins i tot entranyable a primer cop d’ull.

 • Bitllets 500 euros
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  L'estafa d'un superàvit municipal

  Article a Llobregat Digital: http://www.llobregatdigital.cat/opinio/7360/lestafa-dun-superavit-municipal-a-esplugues Fa pocs dies hi va haver una certa polèmica al ple de l'Ajuntament d'Esplugues. Resulta que l'Ajuntament, quatre mesos després d'haver aprovat el pressupost de l'any 15, proposava l'aprovació d'una modificació de crèdit per valor d'1.200.000€. És a dir que, tot d'una (i curiosament a dos mesos d'unes eleccions municipals), apareixia un milió d'euros nou, que ningú hi comptava.

 • obres
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Les obres i les eleccions

  Article a Llobregat Digital. Les eleccions!!!... No falla. Passa igual cada vegada: carrers tallats per obres, canvis de direccions, màquines pintant el terra, senyalitzacions provisionals, voreres aixecades, bancs on no es pot seure perquè estan pintats de nou, soroll de trepants foradant asfalt al barri, embussos de trànsit a llocs poc habituals, afectacions a les línies d'autobús, accessos amb palanques de fusta a habitatges, sortides de pàrquings tallades... Si no sabeu de què estic parlant, només cal que us passegeu aquests dies per qualsevol barri de les ciutats i pobles del Baix Llobregat.

 • coworking
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Treball col·laboratiu (article de Llobregat Digital)

  Article publicat a: http://www.llobregatdigital.cat/7187 D'entre les característiques que més valoro en política (i, de fet, també a la vida en general) hi ha la constància, la humilitat, l'alegria, les bones maneres i l'honestedat. Crec que aquest seria un compendi de virtuts que, portades totes cinc al màxim nivell, aproparia qualsevol projecte a l'excel·lència. Perquè, sens dubte, les aptituds de cadascú, per excel·lents que siguin, no són mai suficients si no van acompanyades de les millors actituds.

 • Alcaldables de l'Àrea Metropolitana d'ERC fent pinya
  Notícies

  Acte "Noves ciutats republicanes" a Sant Ildefons

  El 26 de febrer vaig participar en l'acte que es va fer al barri Sant Ildefons de Cornellà en el debat "L'Àrea Metropolitana en la futura república catalana" amb els candidats a l'alcaldia de Cornellà, Raquel Albiol; de l'Hospitalet, Toni Garcia; de Sant Joan Despí, Lluís Fabrés; de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, i de Barcelona, Alfred Bosch. El debat va servir per desgranar els eixos principals de les polítiques d'ERC a l'Àrea Metropolitana. Alfred Bosch va ser l'últim a parlar i va donar una visió àmplia de la problemàtica d'aquesta zona.

 • Presentació
  Notícies

  Acte de presentació de la candidatura d'ERC per Esplugues

  Dissabte passat, 23 de febrer, vam presentar la candidatura d'ERC per Esplugues a la Biblioteca de la Bòbila, a Can Vidalet. Hi vam participar l'Anna Simó, vicepresidenta del Parlament; l'Herminia Villena, número 2 d'ERC Esplugues i pediatra al CAP de Can Vidalet, i jo mateix, cap de llista. Notícia de l'acte a Esplugues.com: http://www.esplugues.com/diari/?p=13474 Podeu veure el vídeo de l'acte gràcies a Alsinet TV:

 • oriol torras, herminia villena

  El Torrent TV: presentació de la candidatura d'ERC per Esplugues

  Vídeo de presentació de la candidatura d'Esquerra Republicana d'Esplugues, en què jo mateix i l'Herminia Villena diem qui som i què volem fer per Esplugues. Els temps estan canviant.

 • treball col·laboratiu, programa electoral
  Articles d'El Torrent

  El treball col·laboratiu (article d''El Torrent')

  D’entre les característiques que més valoro en política (i, de fet, també a la vida en general) hi ha la constància, la humilitat, l’alegria, les bones maneres i l’honestedat. Crec que aquest seria un compendi de virtuts que, portades totes cinc al màxim nivell, acostaria qualsevol projecte a l’excel·lència. Perquè, sens dubte, les aptituds de cadascú, per excel·lents que siguin, no són mai suficients si no van acompanyades de les millors actituds. Però també és cert que, per sobre d’aptituds i actituds personals, hi ha un rang superior de virtut, i aquest és el del treball en equip, l’esforç col·lectiu.

 • Discursos

  Discurs de presentació com a candidat (6.3.2014)

  Bona nit a tothom. Gràcies per ser aquí! Voldria donar-vos les gràcies a tots, un per un, però no pot ser!   La veritat és que ens sentim molt acompanyats, en un dia com avui.   Gràcies companys!   -Confidència:   Fa just uns mesos no m’hagués imaginat ser aquí, davant de tots vosaltres. Presentar-me de cap de llista a Esplugues no era (fins fa poc) una possibilitat que entrés en els meus plans immediats. Però a vegades la vida dóna aquestes sorpreses. Tant la Isabel, com el Jordi, com la resta de companys em van animar molt a fer aquest pas i, encara no sé com, em trobo avui davant vostre fent-vos un discurs.

 • català, llengua, unó europea
  Política lingüística

  Les llengües a la UE no són un problema

  La gent d’Esquerra Republicana venim d’una tradició política en la qual la llengua sempre ha sigut un problema. Dins d’aquesta tradició, sempre hem hagut de defensar la nostra llengua de perills que venien de fora. És per això que estem molt acostumats a imaginar les polítiques sobre llengua des del punt de vista defensiu. És una inèrcia que ens costarà molt de superar. De totes maneres, també tenim molt clar que a la UE, per norma general, les llengües no són un problema. Si bé no podem dir que des d’Europa ens hagin ajudat gaire amb la nostra lluita per la supervivència del català i de l’occità, tampoc es pot dir que ens hi hagin anat en contra.

 • esplugues, santa magdalena
  Articles d'El Torrent

  L'Esplugues que volem

  Ara fa un any em van proposar i escollir per encapçalar la candidatura d’Esquerra Republicana a Esplugues per a les properes eleccions municipals. De llavors ençà, l’equip de persones que estem al capdavant del partit a la ciutat hem estat dissenyant el full de ruta que ha de guiar la nostra política municipal els propers anys. Tenim molta feina a fer, l’anirem fent entre tots i necessitarem encara un temps per acabar de definir aquest pla estratègic, però ens fa molta il·lusió poder-ne esbossar ja algunes de les idees principals.

 • presentació, candidatura, erc
  Notícies

  ERC d'Esplugues presenta Oriol Torras com a candidat

  La secció local d’Esquerra Republicana d’Esplugues de Llobregat va organitzar, el passat dijous 6 de març, l’acte de presentació del nou candidat a l’alcaldia, Oriol Torras. Torras, que es va adreçar a les prop de 300 persones que omplien de gom a gom la sala gran del Centre Cultural l’Acenç, va fer un discurs molt aplaudit del qual cal destacar que “mai com ara havíem estat tant a prop de l’alternança política a Esplugues” i va apuntar la possibilitat que l’atomització del vot socialista pugui ser una oportunitat per “configurar majories alternatives la propera legislatura” a la qual cosa va afegir que “per mi, no quedarà”.

 • Política lingüística

  El gran despropòsit de Canal Nou

  Fa poc més d’un any escrivíem en aquest mateix bloc un article titulat “Felicitats Eliseu!” on ens congratulàvem de la sentència judicial favorable a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), segons la qual s’establia que retransmetre el senyal de TV3 en territori valencià no és una activitat il·lícita i que, en tot cas, calia donar-li cobertura legal. Semblava, en aquell moment, que es tractava d’una victòria de la raó i s’obria el camí per la plena reciprocitat entre les televisions catalana i valenciana, llargament desitjada a banda i banda del Sènia.

 • CLAUSTRA (reflexions personals)

  Neil Young & Crazy Horse a Nimes

  La setmana passada vam arribar-nos a Nimes, on no havíem estat mai, per veure un dels més grans i últims mites vivents del circ del rock; ni més ni menys que Neil Young & Crazy Horse en directe. En tots aquests anys d’anar veient concerts, hem arribat a veure una bona quantitat de vaques sagrades. Però aquesta ens faltava. L’última vegada que va venir a Barcelona, l’any 2009, no hi vam poder anar. I aquesta vegada no trepitjava terres catalanes. Però a fe que valia la pena el viatge des de Barcelona.