• Declaracions després del ple

  Declaracions després del ple d'investidura (13.6.2015)

  Declaracions a Telestudi Esplugues.

 • Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Trencadissa

  L’actual cicle electoral també serà recordat als annals de la història com el de les grans trencadisses. Les grans aliances i majories pactades al final del franquisme s’esmicolen dia a dia a causa de l’imparable vendaval d’una majoria de ciutadans i ciutadanes que caminen democràticament a tota velocitat cap a la independència. La primera víctima, que ara ja sembla pretèrita, va ser el PSC. Més endavant, la irrupció de Ciutadans i Podemos també ha significat ruptures i recomposicions de majories a banda i banda de l'espectre polític.

 • Oriol Torras i Herminia Villena, al ple municipal de 13 de juny de 2015
  Discursos

  Discurs d'inverstidura

  Il·lustríssima senyora alcaldessa, Senyors i senyores regidors i regidores, Benvolguts espluguins i espluguines, És un gran honor per mi pronunciar aquest discurs d’investidura en un lloc tan solemne com aquest saló de plens, que és l’urna on hi ha guardada la voluntat popular d’aquesta ciutat, representada per tots nosaltres. L’Herminia i jo, que serem els dos regidors que formarem el grup municipal d’Esquerra Republicana durant els propers 4 anys, som els regidors números 19 i 20 que el nostre partit ha tingut en aquest consistori.

 • oriol torras
  Notícies

  Entrevista a 'El Torrent': "Caldrà racionalitzar el sou dels polítics"

  Oriol Torras té 38 anys, és veí de la Plana i professor de català per a adults. Treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística. Vinculat des de ben jovenet al món de l’escoltisme i al món de la música, ha format part de diverses formacions musicals al llarg de la vida. És soci de l’Orfeó Català i dels Amics de la Música de Santa Magdalena. És col·laborador de la secció d’opinió del Llobregat Digital. Militant d’ERC des de l’any 2005, actualment n’és Conseller Nacional, President de la Comissió Sectorial de Política Lingüística i Secretari d’Imatge i Comunicació de la Secció Local d’Esplugues.

 • tramvia, trambaix, metro
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Ja fa una dècada que tenim joguina

  Article de Llobregat Digital: http://www.llobregatdigital.cat/opinio/7811/ja-fa-una-decada-que-tenim-joguina Deu fer uns 15 anys que una colla de ciutadans d’Esplugues de Llobregat es va aplegar al voltant de la plataforma Volem el Metro. Aquest grup de gent es manifestava llavors en contra de la posada en marxa del servei comercial del Trambaix i a favor de l’arribada de la L3 al centre de la ciutat. Utilitzaven lemes com “volem el tramvia soterrat” o “ja teniu joguina, el metro quan?” i van recollir més de 20.

 • Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  I si eliminem el Bicibox?

  Els vianants de les ciutats metropolitanes ja estem acostumats a conviure amb tot tipus de mobiliari urbà a les nostres vies. Bancs i cadires, contenidors d'escombraries, fonts, pilones, jardineres, marquesines d'autobusos, terrasses de bars, quioscos, parquímetres, panells i columnes de publicitat, cabines telefòniques... tot un seguit d'objectes que, poc o molt, dificulten la circulació a peu per places i carrers, malgrat siguin estructures útils i necessàries. Des de fa uns quants anys, a més, han aparegut els anomenats Bicibox.

 • Discursos

  Discurs de presentació de la candidatura

  Molt bona tarda, Can Vidalet!!   Abans de començar, voldria saludar a:   l’Anna Simó, vicepresidenta del Parlament de Catalunya ANC: SUMATE SL Hospitalet: Raquel Albiol, candidata de Cornellà Jordi Figueras   i gràcies a tot els qui heu vingut! Sobretot a la gent d’aquí, de CanVi!!     Ja era hora!! Ja era hora que els d’Esquerra vinguessim a fer un acte aquí al barri.   Estem molt contents d’haver vingut i sobretot estem MOLT contents que hagueu vingut. En teníem moltes ganes i és un goig per nosaltres veure la sala tan plena.

 • comerç
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Sobre el model de comerç: pels seus fruits els coneixereu

  Article a Llobregat Digital: http://www.llobregatdigital.cat/opinio/7629/sobre-el-model-de-comerc-pels-seus-fruits-els-coneixereu Ara que entrem formalment en període electoral, tots els partits difonen les seves propostes. Cada partit s'intenta singularitzar aportant idees originals i projectes imaginatius. Així, l'electorat pot distingir quina formació li interessa més. A la vegada, però, en alguns temes, passa el contrari, que tots els partits acaben dient més o menys el mateix. I això passa perquè aquests altres són temes de sentit comú, sobre els quals tothom arriba a conclusions semblants.

 • vot
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Encetem un tsunami democràtic que comença al maig i finalitza al setembre

  Article de Llobregat Digital: http://www.llobregatdigital.cat/opinio/7551/encetem-un-tsunami-democratic-que-comenca-al-maig-i-finalitza-al-setembre Deixem enrere la Setmana Santa i la Pasqua. Durant aquests darrers dies, qui més qui menys ha tingut l'oportunitat d'escampar una mica la boira. Hi ha qui ha anat al poble a visitar familiars i vells amics. Hi ha qui ha aprofitat per fer caminades, rutes ciclistes, acampades o petits trajectes turístics més a prop o més lluny. Els més afortunats, els qui tenien més dies o més possibilitats, potser han agafat un vol de baix cost i s'han apropat a alguna ciutat europea.

 • Política lingüística

  Caloret faller

  Probablement, ja no queda ningú dins l’espai comunicatiu català que no hagi vist [i escoltat] les escandaloses imatges de l’alcaldessa de València donant la benvinguda a les falles d’aquest any. I si no aquest, hauran vist el muntatge musical que molt enginyosament va construir l’ínclit Ivan Lagarto a ritme de merengue, i que a Youtube ja s’apropa al milió i mig de visualitzacions. Tot un hit. Hi ha tres lectures a fer, però, sobre tan desafortunades imatges. La primera, la més plana i directa, la de la conyeta fàcil, la caricatura grotesca d’una política en actiu mostrant impúdicament la seva ignorància, pot arribar a semblar divertida o fins i tot entranyable a primer cop d’ull.

 • Bitllets 500 euros
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  L'estafa d'un superàvit municipal

  Article a Llobregat Digital: http://www.llobregatdigital.cat/opinio/7360/lestafa-dun-superavit-municipal-a-esplugues Fa pocs dies hi va haver una certa polèmica al ple de l'Ajuntament d'Esplugues. Resulta que l'Ajuntament, quatre mesos després d'haver aprovat el pressupost de l'any 15, proposava l'aprovació d'una modificació de crèdit per valor d'1.200.000€. És a dir que, tot d'una (i curiosament a dos mesos d'unes eleccions municipals), apareixia un milió d'euros nou, que ningú hi comptava.

 • obres
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Les obres i les eleccions

  Article a Llobregat Digital. Les eleccions!!!... No falla. Passa igual cada vegada: carrers tallats per obres, canvis de direccions, màquines pintant el terra, senyalitzacions provisionals, voreres aixecades, bancs on no es pot seure perquè estan pintats de nou, soroll de trepants foradant asfalt al barri, embussos de trànsit a llocs poc habituals, afectacions a les línies d'autobús, accessos amb palanques de fusta a habitatges, sortides de pàrquings tallades... Si no sabeu de què estic parlant, només cal que us passegeu aquests dies per qualsevol barri de les ciutats i pobles del Baix Llobregat.

 • coworking
  Articles d'opinió a LlobregatDigital.com

  Treball col·laboratiu (article de Llobregat Digital)

  Article publicat a: http://www.llobregatdigital.cat/7187 D'entre les característiques que més valoro en política (i, de fet, també a la vida en general) hi ha la constància, la humilitat, l'alegria, les bones maneres i l'honestedat. Crec que aquest seria un compendi de virtuts que, portades totes cinc al màxim nivell, aproparia qualsevol projecte a l'excel·lència. Perquè, sens dubte, les aptituds de cadascú, per excel·lents que siguin, no són mai suficients si no van acompanyades de les millors actituds.

 • Alcaldables de l'Àrea Metropolitana d'ERC fent pinya
  Notícies

  Acte "Noves ciutats republicanes" a Sant Ildefons

  El 26 de febrer vaig participar en l'acte que es va fer al barri Sant Ildefons de Cornellà en el debat "L'Àrea Metropolitana en la futura república catalana" amb els candidats a l'alcaldia de Cornellà, Raquel Albiol; de l'Hospitalet, Toni Garcia; de Sant Joan Despí, Lluís Fabrés; de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, i de Barcelona, Alfred Bosch. El debat va servir per desgranar els eixos principals de les polítiques d'ERC a l'Àrea Metropolitana. Alfred Bosch va ser l'últim a parlar i va donar una visió àmplia de la problemàtica d'aquesta zona.

 • Presentació
  Notícies

  Acte de presentació de la candidatura d'ERC per Esplugues

  Dissabte passat, 23 de febrer, vam presentar la candidatura d'ERC per Esplugues a la Biblioteca de la Bòbila, a Can Vidalet. Hi vam participar l'Anna Simó, vicepresidenta del Parlament; l'Herminia Villena, número 2 d'ERC Esplugues i pediatra al CAP de Can Vidalet, i jo mateix, cap de llista. Notícia de l'acte a Esplugues.com: http://www.esplugues.com/diari/?p=13474 Podeu veure el vídeo de l'acte gràcies a Alsinet TV: