La columna de El Pont

Terrasses i descans


Recentment aquest Ajuntament ha aprovat una ordenança que ha portat cua. La nova ordenança de terrasses i vetlladors obligarà, a partir d’ara, a fer plegar les terrasses dels bars una hora abans a la nit. Des d’ERC hi vam votar en contra. Òbviament, defensem el dret al descans dels veïns. Només faltaria! Però també defensem el dret a guanyar-se la vida dels restauradors. I defensem també el dret de la ciutadania a utilitzar la via pública.

 

Són contradictoris, tots aquests drets? Nosaltres creiem que no. Però sembla que el govern municipal s’ha entestat en contraposar els drets de veïns i de restauradors com si fossin col·lectius enfrontats. No hi estem gens d’acord. Tots som veïns a casa nostra, tots som gelosos del nostre descans, i a tots ens agrada gaudir de les terrasses dels bars ara que arriben les nits d’estiu, sobretot quan són lluny de casa nostra. En aquest tema ens cal menys hipocresia i més realisme. Creiem que en aquesta ordenança ha mancat diàleg, flexibilitat i adequació de la norma a la nostra realitat. Es podien preveure millor les excepcions.

 

El sector de la restauració és important per a Esplugues i té marge de creixement. A més, els petits comerços i les terrasses fan els barris més alegres. Donen vida i caràcter a la ciutat, ajuden a la cohesió social i contribueixen a evitar que siguem una ciutat dormitori. Probablement a Esplugues cridem massa. I segur que ens cal fer pedagogia i invertir en la cultura del silenci. Però cal dir que ja teníem una ordenança de sorolls i vibracions, aprovada el 2011 i fruit d’una moció proposada per ERC el 2006, segons la qual es poden denunciar els llocs sorollosos. Per què no s’utilitza?

 

També estem a favor de la reforma horària i de racionalitzar els horaris, i per tant entenem que la regulació és necessària en aquest camp. Però fins i tot a les ciutats que tenen els anomenats horaris “europeus” sempre hi ha zones amb terrasses nocturnes. Com s’ho fan? A tot arreu s’arriba a un equilibri entre restauradors i veïns. Estem convençuts que a Esplugues, amb una mica més d'esforç, diàleg i imaginació també s'hagués pogut arribar a un bon consens.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament