La columna de El Pont

L’Aurora i la Franziska


El món és un lloc agradable per viure-hi perquè hi ha persones que en el seu àmbit professional fan més del que els és estrictament necessari. Aquest és el cas de l’Aurora i la Franziska. L’Aurora Hernandez és professora d’anglès de l’institut la Mallola d’Esplugues; la Franziska Hanf és professora de llengua castellana a l’institut Selma Lagerlöf d’Ahrensburg. Cap a l’any 1997, l’una i l’altra es van conjurar per aconseguir un intercanvi cultural entre els alumnes dels seus respectius instituts, tot aprofitant el llavors recent agermanament de les dues ciutats. Els seus equips docents les van recolzar i els dos ajuntaments van posar-hi els recursos necessaris. I no tan sols ho van aconseguir sinó que l’experiència ha tingut continuïtat ininterrompudament fins a dia d’avui. 20 anys després, 400 joves de cada ciutat (poca broma, 800 famílies!) han tingut l’oportunitat de gaudir d’aquesta extraordinària experiència.


Probablement, de totes les derivades que pugui tenir l’agermanament entre Esplugues i Ahrensburg, aquesta és la més interessant de totes. Els intercanvis entre estudiants d’Europa, més enllà del mer plaer de viatjar, són fonamentals en la construcció de les ciutats i les societats que volem en el futur. Els alumnes que hi han participat han conegut els valors de l’educació en la pau, la tolerància, el respecte a les cultures diferents i la curiositat lingüística. I molts d’ells han mantingut la relació al llarg del temps, ja en l’etapa adulta.


El passat dissabte 18 de febrer, a la ciutat d’Ahrensburg (des d’on escric aquestes línies), ha tingut lloc l’acte de celebració d’aquesta efemèride. 20 anys no és poca cosa i calia ser-hi presents, donant-hi tot el suport també des de l’àmbit institucional. I, òbviament, més enllà de les institucions, la festa es va convertir en un emotiu homenatge a les dues factòtums del projecte. Gràcies Aurora! Danke Franziska! Es war uns ein vergnügen!

 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament