Declaracions després del ple

Què pensem a ERC Esplugues sobre el Pla Caufec?


1- ERC d’Esplugues estem en contra del Pla Caufec. Aquest pla no representa el nostre model de ciutat, ni per tot el que representa de polítiques especulatives amb el sòl, ni pel model comercial que estableix, ni és el nostre model de convivència entre els espais naturals i els espais urbanitzats del nostre entorn.

 

2- El Pla Caufec, encara que no ens agradi gens, es farà. Neguem, per tant, la tesi d’alguns grups polítics segons la qual encara seríem a temps d’aturar-lo. Tirarà endavant, en primer lloc, perquè difícilment es podria aturar de manera jurídico-legal; perquè deixaríem la ciutat amb un endeutament insostenible durant dècades.  Però, en segon lloc, i el més important, és que els grups que no volem el pla Caufec no hem tingut majoria en aquest ajuntament durant els últims 10 anys i, per descomptat, no tenim majoria ara mateix. A l’Ajuntament existeix una majoria política sòlida i constant en el temps que té voluntat de tirar endavant el Pla, que els sembla un pla fantàstic, i tenen capacitat política suficient per fer-ho. I el Centre Comercial els sembla una meravella que, segons ells, no tan sols no serà nociu pel comerç local sinó que, fins i tot, diuen, serà positiu i crearà 500 llocs de treball nous (i a ningú li preocupa ni la qualitat d’aquests llocs de treball ni quants en destruirà directament o indirecta). De manera que, encara que fós possible jurídicament parar el Pla Caufec (que no ho és), la realitat és que aquest Ajuntament no hi està en contra. I, per tant, es farà. (Estem convençuts, a més, que tots els plans estan encarats a inaugurar el centre comercial abans de les properes eleccions i, per tant, intentaran vendre-ho com un èxit pel nostre poble.)

 

3- Nosaltres pensem que aquest pla no és bo per Esplugues i pensem, a més, que el centre comercial és un greu error, que quan estigui fet canviarà per sempre la fesomia d’Esplugues i impossibilitarà que es faci realitat el nostre model de ciutat. Tindrem carrers sense tants comerços, més desèrtics, menys “humans”, menys adequats per passejar, més tristos. Tindrem problemes de mobilitat. Perdrem personalitat i serem, cada vegada més, una zona de serveis metropolitana i, en definitiva, un barri més de la Barcelona consumista i capitalista en la qual no creiem que s’hi estigui cultivant res de bo de cara al futur. Això sí, un barri de Barcelona sense metro!

 

4- Nosaltres pensem que l’Ajuntament sempre ha d'escoltar la ciutadania però les decisions es prenen als llocs de representació. De totes maneres, volem recordar que els electes poden impulsar consultes entre la població per conèixer l’opinió del poble sobre temes especialment delicats com aquest. Per nosaltres, seria indicadíssim en aquest cas, que es fés una consulta ciutadana per conèixer l’opinió dels espluguins i les espluguines. I donarem suport a qualsevol iniciativa que es proposi en aquest sentit.

 

5- Els esdeveniments que s’estan succeint sobre aquest tema, i en especial el Ple d’avui, no estan succeint com nosaltres voldríem. Creiem que no s’està propiciant el diàleg ni la democràcia participativa. Creiem que aquest govern municipal s’està servint d'una demanda defectuosa en la forma per evitar un debat necessari, que tard o d’hora s’haurà d’afrontar.


 

CONCLUSIONS:

 

1- Ens hi oposem, com sempre ens hi hem oposat

 

2- Donem suport a totes les mesures que serveixin per frenar-lo, aturar-lo o humanitzar-lo sense que hipotequi esplugues per 40 anys.


3- Suspenem amb un insuficient baix, molt baix, aquest el govern perquè gestiona aquest afer a la defensiva, no facilita el diàleg i evita un debat ciutadà sa i necessari.
 ARTICLE DEL NÚMERO ESPECIAL DEL PONT:

 

Ens menjarem el Caufec amb patates


Pensem que aquest pla no és bo per Esplugues i que el centre comercial és un greu error. Hi estem en contra des del primer dia. De totes maneres, encara que no ens agradi gens, aquest pla es farà perquè així ho vol una majoria al Ple; i ens hi haurem d’adaptar. D’altra banda, suspenem el govern amb un insuficient baix, molt baix, perquè gestiona aquest afer a la defensiva, no facilita el diàleg i eludeix un debat ciutadà sa i necessari. És penós, per exemple, que no s’hagi deixat cap espai en aquesta publicació perquè s’hi expressi la plataforma No al Pla Caufec. No entenem de què tenen por.
 


 
Aquí podeu consultar le meva intervenció al Ple extraordinari sobre el Pla Caufec: 
https://youtu.be/16exqb8ob80
 (Minut 0:13:45 a 0:18:00)
 

Al nostre butlletí local vam dedicar un numero monogràfic  (El Torrent 35 - Abril 2016) sobre comerç on ens centràvem en els efectes negatius del Pla CAUFEC. El podeu trobar aquí:
http://locals.esquerra.cat/esplugues/revista

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament